Veel buurtsportcoaches die werken met jonge kinderen hebben behoefte4 aan extra scholing. Vooral op het vlak van kennis over motorische ontwikkeling en hoe je dit praktisch vertaalt naar het juiste aanbod. Hier vind je een overzicht van verschillende (bij)scholingen en achtergrondinformatie die jou meer leren over bewegen bij jonge kinderen.

(Bij)scholing en achtergrondinformatie
 Erkende interventies 

Waaronder:
     Nijntje beweegdiploma
     Beweegkriebels
     SuperFIT

Maak gebruik van aanpakken die zich al bewezen hebben in de praktijk. Deze interventies werken soms via een opleiding, soms met materialen en altijd met veel inspiratie. Meer over

Keuzemodule ‘Bijzondere doelgroepen van de buurtsportcoach’

De Haagse Hogeschool biedt een keuzemodule aan waarin studenten en buurtsportcoaches leren over de wensen en behoeften van bijzondere doelgroepen, waaronder 0 tot 6 jarigen. Tijdens deze module kom je er onder meer achter hoe je inspeelt op deze doelgroep met jouw sport- en beweegaanbod.

Mini-learning motorische ontwikkeling

In deze korte e-learning van 30 tot 40 minuten kom je meer te weten over het belang van bewegen voor een goede motorische ontwikkeling. Na afronding van de Mini-learning kun je handige tools voor in de praktijk aanvragen: de Beweegspelletjes en de Praatplaten.

Stimuleer de motorische ontwikkeling van jonge kinderen 
Lees hieronder de artikelen en ontdek welke belangrijke motorische ontwikkelingen kinderen doormaken en hoe je deze ontwikkeling stimuleert  
Motorische mijlpalen

Inzicht in hoe de motorische vaardigheden bij kinderen van nul tot vier jaar worden gemeten in de praktijk. 

Praktische tips om bewegen te stimuleren in relatie tot de motorische ontwikkeling, gebaseerd op het rapport Motorische mijlpalen voor 0-4 jarigen.