Veelgestelde vragen
Bij veel gemeenten staat breed motorische ontwikkeling in het lokale sportakkoord. Vraag dus bij je lokale sportorganisatie of bij je gemeente naar de mogelijkheden voor bijvoorbeeld bijscholingen of procesbegeleiding. Wellicht kun je een sponsor vinden die bijvoorbeeld de aanschaf van de materialen wilt betalen. Denk hierbij aan het Rabobank donatiefonds en Rabo ClubSupport, Univé of een eigen sponsor. Je kan natuurlijk ook een crowdfunding actie of sponsorloop organiseren om de materialen te bekostigen of de Grote Clubactie gelden hiervoor inzetten. Daarnaast kan je altijd kijken in de
Hoe weet ik of er subsidie voor mijn idee is?
Je kan bijvoorbeeld samenwerken met andere sportverenigingen. Je kan trainers uitwisselen of samen lessen opstarten. Maar via je lokale sportorganisatie kan je ook in contact komen met bijvoorbeeld buurtsportcoaches of andere lokale sportprofessionals. 
Met welke partijen kan ik samenwerken?
Met een brede basis pakken kinderen oefeningen en spelvormen veel sneller op. Daarbij kunnen kinderen ook makkelijker van sport wisselen als ze later een andere sport willen gaan doen.
Ik heb mijn kind op volleybal/tennis/voetbal gedaan omdat ik wil dat hij deze sport leert.
Onderzoek wijst uit dat de olympisch kampioenen later zijn gaan specialiseren dan sporters die evenveel trainden, maar geen medailles haalden. Ook dichter bij huis zie je dat BMO veel wordt toegepast in het betaald voetbal of in de talententeams van bijvoorbeeld hockey. Een brede basis is een prima manier om uiteindelijk de top te bereiken. 
Als mijn kind niet jong start met de sport, dan kan het geen topper worden.
Kijk welke bezwaren ouders hebben. Hier volgen een paar voorbeelden:
Hoe overtuig ik de ouders?
We horen dat de meeste kinderen het leuk vinden om nieuwe oefeningen te doen, daardoor leren en ontdekken ze nieuwe vaardigheden. Een mooi voorbeeld is te zien in
Wat vinden de sporters van BMO?
Er zijn een aantal BMO opleidingen. Veel bonden besteden actief aandacht en BMO. Je kan dit bij je eigen sportbond navragen, maar er zijn ook opleidingen bij bijvoorbeeld ASM of SB Sport. 
Is er ook een opleiding voor?
Vaak kun je met simpele en goedkope materialen al veel leuke oefeningen bedenken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hoepels, linten, hoedjes, ballen, foambuizen, een groot zeil en een dik touw of latjes om op te balanceren. Een tip is om direct bij de start een set materialen aan te schaffen zodat je kan variëren. Vaak zie je dat verenigingen de materialen bij elkaar opbergen in een kliko. Dan heb je de materialen altijd bij de hand en kun je ze makkelijk naar een veld of ergens in de zaal rijden. 
Welke materialen heb ik nodig?
Veel sportbonden hebben al oefenstof en spelvormen met BMO; vraag hiernaar bij je eigen bond. Daarnaast zijn er ook veel oefeningen te vinden bij de volgende voorbeelden:
Wat kan ik doen in mijn training?
Er zijn meerdere manieren hoe je BMO kan integreren binnen de vereniging. Het is aan het bestuur of trainer-coach om te bepalen welke vorm het best past binnen de bestaande structuur en behoefte van de vereniging.
Waarom zou ik mijn sporters een breed motorische ontwikkeling bieden?
Veelgestelde vragen