
Kies een tip
Kies een tip
Bekijk de video.
Kijk hier hoe ze dat doen












lees je door te klikken
Je hoeft niet alles zelf te doen. Zoek ook vooral de samenwerking op met andere organisaties. Hoe je dit het beste kan doen,
Betrek ouders bij het extra beweegmoment en communiceer goed met hen waarom je een extra beweegmoment creëert en wat het nut hiervan is. Dit zorgt voor meer draagvlak.
Zorg voor structuur en vaste patronen in de lessen (kinderen van deze leeftijd hebben duidelijke afspraken, regels en grenzen nodig).
Jonge kinderen hebben een enorme fantasie! Speel hier op in door themalessen aan te bieden en doceer verhalend (neem ze mee op reis).
Indien mogelijk, maak voor de extra BMO training ook gebruik van de gymzaal, bijvoorbeeld van een school. Dit is bekend terrein voor de kinderen en hier zijn veel verschillende materialen aanwezig. Je kan ook denken aan andere locaties zoals een bos, park of outdoor sport– of fitnessveldjes.
Bekijk de video.
Kijk hier hoe ze dat doen
Kies voor een vast moment om meer aan BMO te doen, bijvoorbeeld tijdens de warming-up, cooling down of tussen de oefeningen door.
Evalueer samen met de kinderen de trainingen en bepaal op basis hiervan je volgende doel en nieuw aanbod.
BMO oefeningen zullen vaak nieuw zijn. Geef daarom positieve feedback! Focus op wat er goed gaat en maak de feedback visueel: ik zie dat je deze oefening zo uitvoert, kun je het ook op deze manier doen?
Bepaal welke BMO vaardigheden in jouw sport zitten en welke er nog ontbreken. Dit kan je doen door je trainingsschema te analyseren met behulp van de BMO verenigingsscan.
Maak gebruik van verschillende sportattributen tijdens de training, bijvoorbeeld uit een andere sport, om de training motorisch breder te maken.










